Dzisiaj chciałbym wam przytoczyć kilka słów o Jeziorze Godziszewskim które znajduje się 2 km ode mnie w miejscowości Godziszewo w woj. Pomorskim droga nr.222 kierunek Gdańsk-Starogard Gdański. Dlaczego o tym pisze ? Mam wielki sentyment do tego jeziora w wcześniejszych latach wybierałem się tam na rowery,dziewczyny w wakacje z chłopakami popływać, ale i zarzucaliśmy tam często wędkę !;) Od strony cmentarza w Godziszewie znajdują się 2 pomosty i od strony Demlina gdzie spokojnie można fajnie połowić ale idąc w kierunku lasu jest co chwilę miejsce gdzie można wbić się w trzciny i każdy kto lubi ekstremalne warunki na pewno nie będzie żałował.
Brak "dobrego" sprzętu i jakiś tam umiejętności, wiedzy spowodowany był tym ,że udawało nam się tam złapać jakieś płocie jakieś podleszczyki .. Ale chodziło o piękną zabawę ! przecież... ;D. Do czego zmierzam.. rozmawiając z miejscowymi wędkarzami czy czasami widząc na własny oczy dowiedziałem się że można na prawdę dobrą rybę tu złowić.. Bywają tu Liny 20,30cm.. ale i Leszcze 2kg , 3kg, okonie 20cm .. . Osobiście zdarzyło mi się raz wyciągnąć leszcza możę nie był to jakiś mega okaz ale pierwsza "porządna" ryba
SERDECZNIE POZDRAWIAM !!